Pentru buna implementare a proiectului au fost încheiate 6 contracte, trei de servicii, respectiv trei contracte de lucrări.

Contract de lucrări Nr.4 - DEMOLĂRI, DEMONTĂRI CAF 2, CAF 3 DE 100 Gcal/h ȘI CAZANE DE ABUR NR.1 ȘI NR.2 DE 105t/h DIN CET BOTOȘANI

Echipamentele noi au fost montate în cadrul centralei, pe locul eliberat obţinut prin demolarea unor echipamente vechi, care au fost retrase din exploatare. 

 

Contract de lucrări Nr.5 - IMPLEMENTARE PROIECT LA SURSA CET BOTOȘANI

 • instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă, nouă, formată din 2 Motoare termice GE Jenbacher de 4,4MWe şi recuperatoare de căldură de 3,9MWt. Instalaţiile funcționează pe gaze naturale și produc în cogenerare energie electrică și termică, cu recuperare de energie termică din circuitele instalaţiei, pentru asigurarea agentului termic pentru prepararea apei calde în perioada de vară, şi pentru preîncălzirea apei înainte de a intra în cazanele de apă fierbinte în perioada de iarnă.

Motoarele au un randament de exploatare ridicat și un nivel de poluare scăzut, ce corespunde normelor impuse de Uniunea Europeană.

 

 • instalaţii mari de ardere formate din 2 cazane de apă fierbinte de 45 Gcal/h fiecare, noi, dotate cu arzătoare cu NOx redus. Cazanele de apă fierbinte funcţionează în perioada sezonului rece pentru asigurarea energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum clienţilor racordaţi la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică. 
   
 • cazan de abur tehnologic de 10 t/h, pus în funcţiune în anul 2008, a fost relocat de pe vechiul amplasament în incinta noii centrale și are drept scop asigurarea aburului tehnologic necesar serviciilor interne ale sursei.

De asemenea, în cadrul contractului au fost realizate următoarele obiective:

 •  sisteme alimentare cu gaze naturale
 •  stație pompe termoficare
 •  stație tratare chimică a apei
 •  stație tratare ape uzate
 •  rețele termice și tehnologice în incintă
 •  lucrări hidrotehnice
 •  sisteme tehnologice electrice
 •  cameră de comandă
 •  instalații curenți slabi
 •  gospodărie de păcură
 •  drumuri în incintă
Un element important avut în vedere a fost menținerea a doi combustibili (gaze naturale și păcură), realizându-se astfel un grad sporit al siguranţei în alimentarea consumatorilor.

 

Contract de lucrări Nr.6 - IMPLEMENTARE PROIECT REABILITARE REȚELE DE TERMOFICARE DIN MUNICIPIUL BOTOȘANI

 

Principalele lucrări au constat în modernizarea a:

-6,53 km  reţea de transport ce înglobează 13,06 km conducte apă fierbinte de la CET la punctele termice şi retur + racorduri (reţele de legătură dintre reţeaua primară şi 28 de puncte termice), reprezentând 38% din total reţea.

-14,312 km reţea de distribuţie a energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum (57,258 km conducte tur – retur încălzire, distribuţie apă caldă şi conducte de recirculare), care alimentează 10 ansambluri de locuinţe, respectiv: Pacea 1, Octav Băncilă 1, Octav Băncilă 2, Victoria 2, Victoria 3, Luna, Griviţa 1, Griviţa 7, Marchian 1 și Zorilor, reprezentând 25% din total sistem de distribuţie.

Modernizarea reţelelor de transport şi distribuţie a constat în înlocuirea celor vechi, cu grad avansat de uzură, cu risc de avarii în funcţionare, ce conduceau atât la pierderi volumetrice de agent termic, cât şi la pierderi energetice generate de starea precară a izolaţiei termice.  

Reţelele de transport şi distribuţie a energiei termice au fost realizate din conducte preizolate termic, având înglobate un sistem de localizare a eventualelor avarii ce pot apărea, astfel încât acestea să poată fi localizate în timp util, pentru remediere, având ca scop reducerea pierderilor de căldură prin izolaţia termică, cât şi a pierderilor de apă datorate spargerilor. 

 

Proiect de aproape 150 de milioane de le…

in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conf...

Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita…

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit...

Vizita ministrului Mediului, Rovana Plum…

 10 octombrie 2013,  Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Boto...

Aparitii presa

Vizita reprezentantilor IFC (Banca Mondiala) la Botosani 6 oct 2014: Botosanenii racordati la sis...

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro