Activități realizate în perioada iulie-septembrie 2014 :

Lucrările au fost finalizate la toate obiectivele și noua sursă este în funcțiune pentru al doilea an, cu excepția lucrărilor de  reabilitare a rampei de pacură pe lungimea  de 145m din cadrul Obiectului 13, lucrări care fac  obiectul actului adițional nr. 6  din 24 decembrie 2014 care nu sunt finalizate în totalitate, antreprenorul neîncadrându-se în graficul de execuție asumat pentru acest obiect.

În perioada precedentă au început lucrările la rampa de pacură, prin extragerea șlamului din canalul colector și  decontaminarea acestuia. Astfel au fost finalizate lucrările de demontare a colectorului de abur și a suporților aferenți, de desfacere a dalelor de pe canalul colector și decontaminarea parțială a acestuia, precum și lucrări de  extragere a șlamului din canalul colector și neutralizarea parțială a acestuia. De asemenea a fost finalizată decontaminarea la suprafață a canalului din beton  și o bună parte din colectorul de păcură a fost demontat și neutralizat. În luna iunie lucrările au fost suspendate ca urmare a cererii beneficiarului și instrucțiunilor Inginerului, acestea nefiind reluate până la sfarșitul perioadei  analizate, respectiv iulie-septembrie 2014.  În prezent ca urmare a suspendării lucrărilor pe amplasament se mai regăsesc cca 100T de șlam care nu au fost predate spre neutralizare și cca 60m din colectorul metalic care nu a fost încă demontat.

 Progresul   total al contractului, raportatat la actul adițional din luna decembrie, este de  96,49% în întârziere cu cca. 2,79% față de progresul asumat în luna decembrie a anului 2013. În trimestrul iulie-septembrie 2014, lucrările de reabilitare a rampei de păcură au fost suspendate ca urmare a cererii beneficiarului enunțată în luna iunie 2014. Inginerul a instruit Antreprenorul să identifice soluții de reabilitare a rampei de păcură în varianta inițială, fără decontaminarea zonei și fără înlocuirea instalațiilor deteriorate care au produs contaminarea cu păcură. Antreprenorul a prezentat spre analiză și aprobare proiectele tehnice revizuite conform instrucțiunilor  Inginerului.

Lucrări executate la data de 30.09.2014 (Stadiu fizic al contractului) – 96,49%

Proiect de aproape 150 de milioane de le…

in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conf...

Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita…

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit...

Vizita ministrului Mediului, Rovana Plum…

 10 octombrie 2013,  Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Boto...

Aparitii presa

Vizita reprezentantilor IFC (Banca Mondiala) la Botosani 6 oct 2014: Botosanenii racordati la sis...

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro