In perioada Aprilie-Iunie 2014, s-au desfasurat activitati de executie doar pe contractul CL5, contractul CL6 fiind  finalizate in perioada precedente.

Implementare proiect la sursa.

Lucrarile de executie a noii surse au fost finalizate in perioada precedenta, mai putin rampa de pacura ce face obiectul unui act aditional, restul sursei fiind complet functionala.  Astfel in al doilea  trimestru al anului au fost incepute lucrarile de reabilitare a rampei de pacura in conformitate cu prevederile actului aditional incheiat la finalul anului precedent. Progresul total al contractului, cumulat cu actul aditional din luna decembrie,este de  96,49%. Progresul realizat in trimestru de cca. 0.33% , este departe de cel preconizat de catre antreprenor la semnarea actului aditional, acesta preconizand la finele lunii Iunie un progres total cumulat de 97,82%. Aceast progres slab este cauzat in parte si de sovaiala beneficiarului cu privire la oportunitatea suplimentarii valorii investitiei, sovaieli cauzate la randul lor de refuzul AM POS Mediu de recunoastere a eligibilitatii cheltuielilor. De altfel la finalul lunii Iunie Antreprenorul a  suspendat lucrarile urmare a cererii beneficiarului in  acest sens, urmand ca in perioada urmatoare sa identifice solutii de reabilitare a rampei de pacura in varianta initiala, fara decontaminarea zonei si fara inlocuirea instalatiilor deteriorate care au produs contaminarea cu pacura.

 

Implementare proiect reabilitare retele termoficare.

Lucrarile aferente contractului sunt finalizate in procent de 100%. In perioada raportata s-au efectuat activitati specifice perioadei de notificare a defectelor, ocazie cu care s-au constatat o serie de defectiuni care vor trebui remediate pina in luna septembrie. 

 

Implementare proiect la sursa CET Botoşani.

Antreprenorul nu  s-a incadrat in graficul de executie asumat, odata cu semnarea actului aditional.

In perioada analizata, Aprilie-Iunie 2014,  au inceput lucrarile la rampa de pacura, prin extragerea slamului din canalul colector si  decontaminarea acestuia. Astfel au fost finalizate lucrarile de demontare a colectorului de abur si a suportilor aferenti, de desfacere a dalelor de pe canalul colector si decontaminarea partiala a acestuia precum si lucrari de  extragere a slamului din canalul colector si neutralizarea partiala a acestuia.Deasemenea sa fost finalizata decontaminarea la suprafata a canalului din beton,  si o buna parte din colectorul de pacura a fost demontata si neutralizata. In prezent ca urmare a suspendarii lucrarilor pe amplasament se mai regasesc cca 100T de slam care nu a fost predat spre neutralizare si cca 60m din colectorul metalic care nu a fost inca demontat.

Progresul  total al contractului, rezultat din analiza situatiei existente (PV receptie si act aditional) este de 96,49%,  in intarziere cu cca. 1,33% fata de progresul asumat in luna decembrie a anului 2013. 

 

Implementare proiect reabilitare retele de termoficare in Municipiul Botosani

CL6 – Implementare proiect reabilitare retele termoficare.

Lucrarile aferente contractului sunt finalizate in procent de 100%.
Au fost efectuate masuratorile in teren pentru stabilirea indeplinirii parametrilor asumati, iar comisiade receptie a constata ca sunt indeplinite conditiile legale, prevazute de HG273/1994 pentru efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor, intocmindu-se astfel in data de 14.10.2014 procesul verbal cu numarul nr. 24120. In prezent investitia se aflain perioada de notificare a defectelor, ocazie cu care au fost facute verificari in vederea stabilirii aparitiei unor defectiuni, defectiunile constate fiind inaintate catre antreprenor spre remediere.

Proiect de aproape 150 de milioane de le…

in 15 decembrie 2015, in sala de sedinte a Consiliului Local al municipiul Botosani, a avut loc conf...

Reprezentantii Bancii Mondiale in vizita…

In cursul zilei de vineri, 17 Octombrie 2014, la institutia Primarului municipiului Botosani a sosit...

Vizita ministrului Mediului, Rovana Plum…

 10 octombrie 2013,  Rovana Plumb s-a arătat extrem de încântată de investiția de la Boto...

Aparitii presa

Vizita reprezentantilor IFC (Banca Mondiala) la Botosani 6 oct 2014: Botosanenii racordati la sis...

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi: www.fonduri-ue.ro